неділю, 9 травня 2021 р.

Спільнота Healthy Schools. Фудчелендж

 Софійка Сакун першою взяла участь у другому тижні проєкту: "Готуємо разом" Приєднуйтеся всі бажаючі господарочки. Разом ми створимо "Кулінарну книгу школи" Чекаю на вашу участь в проєкті.

https://www.facebook.com/groups/1495937853822639/permalink/3909438405805893/

Учениця 4-го Софійка Сакун разом з мамою люблять готувати пельмені. Завдяки наявності корисних речовин у компонентах пельменів, вони не тільки ситні, але і корисні. Вони збільшують енергію, допомагаючи придбати працездатність. Білки, що містяться в порції пельменів, допомагають імунній системі заповнити норму амінокислот, які так необхідні для оновлення клітин. Якщо білків, що надходять з їжею, недостатньо, організм починає використовувати власні – м’язові.
Тримайте рецепт.
Увага!
Тісто робиться обов'язково з домашнього молочка і домашніх яєчок, а фарш з домашньої свинини, тоді пельмені будуть дуже м’якенькі і добренькі!
Інгредієнти для тіста:
2 яйця;
0,5 літра молока;
1 столова ложка солі;
1 чайна ложка соди.
Рецепт приготування: тісто - 2 яйця, півлітра молочка, столову ложку солі, чайна ложка соди. Все змішуємо і додаємо муку. Вимішуємо тісто, даємо йому трохи часу відпочити.
Інгредієнти для фаршу:
Свинина м’якоть – 500 гр.;
Цибуля-ріпка – 2 штучки;
Вода холодна – 200 г;
Сіль – не менше 2 чайн. л.;
Перчик – за смаком.
Готуємо фарш - на м'ясорубці перекручуємо свинину, сальце, цибулю, часник, готовий фарш солимо, додаємо чорний перець за смаком! Коли тісто відпочило, а фарш готовий, розкатуємо корж, робимо кружечки і обов'язково ліпимо вручну.
Смачного!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар